In 2012 presenteerde Sotheby’s in London ‘De hypnotische schoonheid van Rafaël’. Omdat mijn collega Ralph heet, afkomstig van de Hebreeuwse naam Rafaël hetgeen genezende engel betekent, moesten we lachen om het toeval. Of wellicht was het minder toevallig dan wij dachten.

Heilige familie van Raphaël

Heilige familie

Sotheby’s schreef: “Een sereniteit uit een andere wereld vindt zijn ideale uitdrukking in Rafaël’s talloze, vooral tedere, Madonna’s. De kracht die deze werken uitoefenen op de toeschouwer is als een goedaardige hypnose. Zoals de verbazingwekkende tederheid van de Madonna in de Heilige Familie van Frans I uit 1518, afkomstig uit de collectie van het Louvre. Of de ware stortvloed aan moederlijke trots uit de neergeslagen blik van de Madonna in La Perla (uit de collectie van het Prado) over de heilige familie. Rafaël schilderde dit doek in zijn laatste jaar.  Of de eenvoudige, onaangetaste ontroering van ‘Lo Spasimo’ (Christus valt onder het kruis op weg naar de Kruisberg) van 1515-1516, die speciaal werd schoongemaakt voor deze tentoonstelling. Bij al deze schilderijen reageert de toeschouwer op iets ontegenzeggelijks moois.”

La Perla

La Perla

“Een sereniteit uit een andere wereld. Een goedaardige hypnose. Verbazingwekkende tederheid. Eenvoudige, onaangetaste ontroering. Iets ontegenzeggelijks moois. ”

Al deze bijzondere kwaliteiten tezamen: dat is wat HypnoticBeauty.nl biedt.

Een leuk Paasgeschenk? Deze prachtige E-boekjes en audiobestanden zijn mooie en betaalbare cadeautjes voor dit seizoen. Geef jezelf of een ander dit fijne geschenk. Een cadeau als dit hoeft niet te worden afgestoft en geeft een leven lang plezier.

Laten we samen groeien, jeugdig en mooi,

Wendy Packer