Sommige mensen vragen ons wat sceptisch of zelf-hypnose echt zo krachtig is om jeugdige schoonheid, knipperende ogen, een stralende teint en een mooie glimlach naar boven te halen. Waarom zouden een paar minuten per dag met je ogen gesloten en je oren geopend zulke krachtige voordelen teweegbrengen?

Welnu er is een enorme hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek dat ondubbelzinnig de kracht van visualisatie – een vorm van zelfhypnose –  laat zien.

Een paar jaar geleden publiceerde Psychology Today een artikel met de titel “Zien is geloven: de kracht van visualisatie.” In dit artikel merkt de columnist op: “In een onderzoek naar hersenenpatronen van gewichtheffers bleek dat dezelfde hersenpatronen geactiveerd werden wanneer een gewichtheffer daadwerkelijk de zware gewichten optilde als wanneer alleen maar gedacht werd aan het optillen ervan.  Onderzoek heeft laten zien dat in sommige gevallen mentale oefeningen bijna net zo effectief zijn als de echte fysieke praktijk en als beiden samen worden gedaan het effectiever is dan als een van beide alleen wordt gedaan. Een onderzoek naar gewone mensen door een psycholoog van de Cleveland Clinic Foundation uit Ohio heeft mensen vergeleken die naar de sportschool gaan met mensen die virtuele workouts in hun hoofd doen. Daarbij bleek dat er een 30% spiergroei is bij mensen die naar de sportschool gaan. Echter de deelnemers die de mentale gewichtsoefeningen deden hadden een toename van spiersterkte met bijna de helft zoveel…”

De kracht van “geaccepteerde verbeelding” – dat is hoe de bekende Professor van Stanford Dr. Ernest Hilgard hypnose heeft gedefinieerd. De audioprogramma’s van Hypnotic Beauty zijn gebaseerd op deze processen. Het gaat niet om magie of fantasie. Deze programma’s werken en je hoeft er niet in te geloven om de voordelen ervan te genieten. Je moet het gewoon doen. Het luisteren naar deze audiobestanden laat je er jonger en aantrekkelijker uitzien en voelen.