In Newsweek van april dit jaar werd een artikel geplaatst van twee prominente psychologen: Devin Terhune and Steven Jay Lynn Scientists Are Discovering How the Power of Suggestion Works on the Brain.  Zij schreven:

Ook al lijkt het effect van hypnose ongelofelijk, het is nu algemeen geaccepteerd dat overtuiging en verwachting een dramatische impact kunnen hebben op de menselijke perceptie. Het is in feite vergelijkbaar met de werking van een placebo, waarbij het niet-werkzame medicijn of therapeutische behandeling toch positief blijkt te werken, omdat in de werking ervan wordt geloofd. In dit licht gezien is hypnose in feite niet zo bijzonder. Sensationele veranderingen door hypnose zijn wellicht veranderingen op grond van de kracht van suggestie en de overtuigingen die onze percepties en gedrag vormgeven. Wat we verwachten dat gaat gebeuren, verandert in onze ultieme  ervaring. Hypnose werkt alleen met toestemming van de deelnemer of patiënt. Ondanks populaire misvattingen is er geen bewijs dat hypnose ingezet kan worden om je iets tegen je morele wil  te laten doen.

De kracht van je overtuigingen en percepties – zelfs overtuigingen en percepties waar je niet bewust van bent! – over je lichaam en geest zijn buitengewoon. In een artikel van de New Yorker van 12 december 2012 staat het volgende artikel The Power of Nothing:

Gedurende de laatste 10 jaar beginnen onderzoekers langzaam de werking van placebo’s te begrijpen. Alhoewel de bevindingen moeilijk te vertalen zijn, bij de inzet van geneesmiddelen is de werking bijzonder indrukwekkend. In de meeste gevallen is het zo dat hoe groter de pil, des te sterker het placebo-effect is. Twee pillen zijn beter dan één en merknamen werken over het algemeen  beter dan een generiek middel.  Capsules werken over het algemeen beter dan pillen en injecties werken over het algemeen nog beter dan pillen en capsules. Er is zelfs bewijs dat suggereert dat kleur van een geneesmiddel van invloed is op hoe iemand daarop reageert: voor pijnbestrijding werken gekleurde pillen over het algemeen beter dan witte pillen, om in slaap te vallen helpen blauwe pillen beter dan rode pillen en groene capsules werken het beste als middel tegen zenuwachtigheid.

In een ander artikel van de New Yorker over geneesmiddelen voor mentale problemen The Psychiatric Drug Crisis dat in 2013 werd gepubliceerd schrijft de auteur:

Ondanks het feit dat artsen niet begrijpen hoe psychiatrische medicijnen werken, vertellen de artsen aan hun patiënten, dat hun problemen het resultaat zijn van een chemische onbalans in hun hersenen. Zoals Frank Ayd uitlegt, helpt deze verklaring om patiënten gerust te stellen en hun zelfs te overtuigen om deze medicijnen te gebruiken en het past perfect in onze verwachting dat artsen de chemische daders die verantwoordelijk zijn voor ons fysieke en mentale lijden proberen te vinden en te vernietigen. Deze theorie mag dan niet voldoen als wetenschap, het is echter een verwoestend effectieve mythe.

Vanuit HypnoticBeauty werken wij niet met medische of therapeutische hypnose. Bij brengen hypnose welke je jonger en mooier maakt. We hebben stapels van wetenschappelijke rapporten die laten zien hoe krachtig hypnose eens en we hebben deze samen gepakt in een 20 minuten sessie die je kunt beluisteren in het comfort van je eigen huis.