“Elke deelnemer van de groep bij wie hypnose was toegepast had een daling in leeftijd van drie tot achttien jaar. De gemiddelde daling in leeftijd was elf jaar.”

Tijdens ons – nooit eindigend – onderzoek ten behoeve van de lezers van Hypnotic Beauty kwamen wij een fascinerend wetenschappelijk onderzoek tegen dat bevestigt dat hypnose werkt om je er jonger uit te laten zien en voelen. Zoals je weet maken wij bij het ontwikkelen van de technieken die Hypnotic Beauty toepast gebruik van talrijke wetenschappelijke studies om mensen te helpen er jonger uit te zien. Wat zou jij ervan vinden om er na drie weken zelfhypnose elf jaar jonger uit te zien?

In het boek Training the Time Sense: Hypnosis and Conditioning (2005) schrijft dr. Robert Morgan: “Leonard Elkind, Ph.D in psychologie en klinisch psycholoog in Noord San Diego, testte als promovendus in het begin van de jaren 70 het potentieel van anti-verouderingssuggesties met behulp van hypnose.”

Negentien vrouwen namen deel aan het onderzoek. Aan sommigen werd verteld: “Je lichaam kan jonger geworden.” Alle vrouwen ondergingen eerst een lichamelijk onderzoek met de naam AGE-test, dat ontwikkeld was om de mate van veroudering van hun lichaam te beoordelen. Deze test, die slechts een kwartiertje duurde, was ontwikkeld door Robert Morgan. Zo werd het gehoor onderworpen aan een hoge frequentie en het vermogen om te lezen getest door een tekst dichtbij de ogen te houden. Ook de systolische bloeddruk werd gemeten. Op grond van de score bepaalden de onderzoekers de leeftijd die vaak anders was dan de actuele leeftijd van de persoon. De testpersonen waren in een leeftijd tussen 29 en 56 jaar en de scores van de lichaamsleeftijd varieerden van 23 tot 66 jaar.”

Negen vrouwen werden in hypnose gebracht en terwijl ze in trance waren, kregen ze te horen dat het lichaam een zelf reparerend mechanisme heeft. “Door hypnose kun je jonger worden, niet als een kind, maar als een gezonde, krachtige volwassene… Voel je jonger. Voel de kracht, de gezondheid. Deze zijn van jou.” De overige tien vrouwen vormden de controlegroep.

Drie weken na de hypnosesessie nam de hele groep weer deel aan de AGE-test. De leden van de controlegroep vertoonden slechts kleine verschillen in lichaamsleeftijd. Geen enkele persoon van de controlegroep had een verschil dat groter was dan vier punten ten opzichte van de eerste test en sommige testten zelfs ‘ouder’.
Elke deelnemer van de groep die in hypnose was geweest, genoot echter een daling in lichaamsleeftijd van drie tot achttien jaar. De gemiddelde daling in leeftijd was elf jaar.

In een verwant onderzoek dat Morgan citeert gaat het om een 59-jarige Canadese vrouw Marg Meston. “Zij had zich aangeboden voor een demonstratie op televisie. Bij de eerste test werd haar lichaamsleeftijd geregistreerd: 61 jaar. Tijdens de hypnose kreeg ze suggesties om zich jonger te voelen. Twee maanden na de hypnose was haar lichaamsleeftijd gedaald naar 40.”

Hypnose om er mooier uit te zien en je jonger te voelen ligt ook binnen jouw bereik. Het is een veilige en aangename methode en het kost je…. niets.
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang een link naar de gratis audio met e-boekje Hypnotische Schoonheid door Sereniteit.